Boostervaccinatie voor jongeren van 12-17 jaar

De Vlaamse Regering heeft beslist om alle jongeren tussen 12 en 17 jaar in Vlaanderen de kans te geven om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio.

Ouders moeten toestemming geven voor deze boostervaccinatie nadat ze zich goed geïnformeerd hebben. Minstens één van de ouders of voogden moet daarom een toestemmingsdocument ondertekenen. Dit document vindt u hier: https://www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar

Er worden geen uitnodigingen verstuurd voor deze boostervaccinatie. U moet dus zelf uw afspraak boeken. Dat kan hier: https://bit.ly/boosterjeugdELZMiddenkempen

Op volgende data zijn de vaccinatiecentra open voor 12- tot 17-jarigen:

Vaccinatiecentrum Bobbejaanland:

•             donderdag 10 februari van 16 tot 20 uur

•             vrijdag 11 februari van 16 tot 20 uur

•             zaterdag 12 februari van 16.30 uur tot 18.30 uur

Vaccinatiecentrum Grobbendonk 29Bn :

•             woensdag 9 februari van 13.30 uur tot 19.30 uur

•             donderdag 10 februari van 16 tot 21 uur

•             vrijdag 11 februari van 16 tot 21 uur.

Breng uw identiteitskaart en het ondertekende toestemmingsdocument mee naar het vaccinatiecentrum.

Heeft u vragen over deze boostervaccinatie? Lees hier meer informatie: https://www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar

Nieuwe stadsbus

De stad heeft een nieuwe autocar. De vorige stadsbus mag na 16 jaar trouwe dienst met pensioen. De jaren begonnen immers hun tol te eisen. De stadsbus heeft dan ook een breed takenpakket. Denk maar aan het vervoer van stedelijke initiatieven, sociaal waardevolle activiteiten en verenigingen.

Maar de belangrijkste taak is natuurlijk het vervoer van schoolkinderen naar het Netepark. Onze nieuwe bus is daarom uitgerust met de laatste nieuwe veiligheidsuitrustingen en een luchtreinigingssysteem.

Recyclagepark gesloten op donderdag 17 februari

Om de doorstroming op de weegbrug te verbeteren, laat IOK, die het recyclagepark beheert, de betaalzuil verplaatsen. Voor het plaatsen van wachtbuizen en de elektrische bekabeling zijn beperkte graafwerken nodig. Het recyclagepark zal daarom uitzonderlijk gesloten zijn op donderdag 17 februari.

Kijkdagen in project Draaiboom in Morkhoven

Kleine Landeigendom Zuiderkempen bouwde 13 koopwoningen aan het Nelson Mandelaplein in Morkhoven. Het project Draaiboom omvat twee gebouwen: een gebouw heeft 5 woningen en het andere 8. Er 3 woningen met 2 slaapkamers en 10 woningen met 3 slaapkamers. Elke woning heeft een carport.

U kan de woningen bekijken op woensdag 16 februari, tussen 14 en 17 uur en op zaterdag 19 februari, tussen 10 en 12 uur. Bel voor een afspraak naar 014-54 41 83.

De eerste verkoop heeft plaats op 10 maart, om 18 uur, in de parochiezaal van Morkhoven. Heeft u interesse om te kopen? Laat u dan inschrijven in het register Herentals 2 bij Kleine Landeigendom Zuiderkempen, tel. 014-54 41 83. Meer inlichtingen over dit project vindt u op www.klz.be.

Publieke raadpleging over startnota PRUP Bruggenbeemd

Bruggenbeemd ligt centraal tussen de Olympiadelaan, de spoorlijn en het centrum. Het gebied is deels aangeduid als woongebied en deels als woonuitbreidingsgebied, een reservezone voor woningen mocht daarvoor elders in de stad te weinig plek zijn.

U vindt er nu onder andere de voetbalclub SKS, volkstuintjes, het ziekenhuis, de Kleine Nete en een bos. Het is mogelijk om er de oude aarden stadsvesten opnieuw zichtbaar en toegankelijk te maken.

Het is ook een geschikte locatie voor het ziekenhuis, mocht dat in de toekomst kampen met plaatsgebrek. Met de opmaak van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Bruggenbeemd Herentals onderzoekt de provincie Antwerpen of en hoe de combinatie van al die ruimtevragers mogelijk is.

De provincie wil in ieder geval met het PRUP de aanduiding “woon- en woonuitbreidingsgebied” aanpassen, zodat het gebied deels open kan blijven voor water en natuur en deels ontwikkeld kan worden voor stedelijke functies.

De eerste documenten voor de opmaak van het PRUP, de start- en procesnota, zijn klaar. Daarin staat wat de provincie Antwerpen met het PRUP wil bereiken en hoe ze het PRUP opmaakt. De input uit de participatiemomenten van einde 2018 zijn erin verwerkt.

Tijdens de publieke raadpleging, die loopt van 11 februari tot en met 11 april 2022, kan iedereen zijn of haar mening geven over de startnota van het PRUP Bruggenbeemd Herentals.

De provincie organiseert ook een infomarkt op dinsdag 22 februari 2022 in zaal ’t Hof op de Grote Markt. U moet daarvoor vooraf een tijdslot reserveren en tijdens uw bezoek een mondneusmasker dragen.

Meer informatie en het online inspraakformulier vindt u op www.provincieantwerpen.be/PRUPBruggenbeemdHerentals. Hier kan u ook een tijdslot reserveren voor de infomarkt.  Foto Begijnhof - A. Leys/NNieuws.